2.jpg

hewi-logo

HEWI staat voor in vorm gereduceerd design met een hoog innovatieaandeel. Het resultaat bestaat uit producten en systemen in duidelijke vormen en met harmonieuze functies.

Zoals alles begon

De historie van Heinrich Wilke GmbH begint in 1929, toen Heinrich Wilke het bedrijf uit Waldeck met de afkorting HEWI liet opnemen in het handelsregister: HEWI staat voor de beginletters van zijn naam. Vanaf schovenbinder, via wisselgeldbakje, knoppen en smetplaten tot en met de eerste nylon deurkruk was het een weg met hindernissen en duurde hij 41 jaar. hewi-pr news1

De doorbraak

Met de klassieker, de legendarische deurkruk 111, lukte het HEWI vervolgens in 1970 om door te breken. Er ontstond een programma met garderobes, wandleuningen en balustrades en sanitairproducten volgens het principe: het ene deel past bij het andere. In de jaren daarna kreeg HEWI cultstatus. Door heldere vormen, kleuren en kwaliteit werd het merk wereldwijd erkend.

Op weg naar het leiderschap op het gebied van Barrièrevrije ruimtes

In 1979 ontwikkelde HEWI de eerste inrichtingsproducten voor ouderen en mindervaliden. In samenwerking met gebruikers, architecten en betrokkenen ontwikkelde HEWI verdere functionele en op design georiënteerde producten – en werd thema- en merkleider in het segment barrièrevrije ruimtes.

 

Van kunststofexpert tot en met van materiaal onafhankelijke specialist

De volgende mijlpaal plaatst het bedrijf uit Bad Arolsen in 2001. Door de uitbreiding van het materiaalscala reageert HEWI op de veranderde behoeften van de markt. Deurkrukken van roestvrij staal of aluminium behoren momenteel net zo goed bij het programma als sanitairaccessoires van chroom en roestvrij staal met glascomponenten. Ook in de elektronica bewijst HEWI competentie: een nieuwe generatie elektronische toegangssystemen completeert nu een omvangrijk bouwbeslagassortiment ...

hewi-pr news2

HEWI - de systeemaanbieder

... Maar dat niet alleen. Door de koppeling van de drie zakelijke segmenten Beslagen, Sanitair en Elektronische toegangssystemen voldoet HEWI aan de groeiende eisen van de markt en biedt het totaaloplossingen uit één hand aan. Of het nu het toegangsgedeelte, de sanitaire ruimte of het trappenhuis is, de producten zijn qua vorm en functie op elkaar afgestemd. 

Het familiebedrijf acteert momenteel wereldwijd met circa 600 medewerkers. De HEWI productievestiging - inmiddels uitgegroeid tot 43 000 m² - heeft haar locatie in Mengeringhausen in Noord-Hessen. De administratie is gevestigd in de naburige plaats Bad Arolsen.

Vrijblijvende offerte

De badkamer moet eens flink worden aangepakt of u wilt een mooie tegelvloer laten leggen in de huiskamer.

Vraag een vrijblijvende offerte bij ons aan.

STC-offert-formulier-button

STC-call-service

Eigen badkamer ontwerpen?

Nog geen idee hoe u uw badkamer eruit wilt laten zien? Gebruik nu ons 3D programma om uw badkamer in kaart te brengen. 

STC-create-own-bathroom