3.jpg

carlo-frattini-fima-kitchen-faucet-nomos-1

Carlo Frattini

Bij FIMA Carlo Frattini heerst een sfeer van “de dingen op zijn Italiaans doen”. Dit vindt zijn oorsprong in de balans tussen strakke planning en hang naar historie en tussen techniek en design.

Karakteristieke badkamerkranen

Fima Carlo Frattini maakt technische karakteristieke badkamerkranen met een verfijnd design.

Carlo Frattini startte het bedrijf in de zestiger jaren. Hij had al ambachtelijke ervaring in de kranen branche, die hij gebruikte om een speciale machine te ontwikkelen voor de productie van flexibele slangen. Zo werd het bedrijf actief in de sanitaire sector en ging zich toeleggen op kranen en mengkranen. Het familiebedrijf Frattini heeft de hele ziel en zaligheid gelegd in de ontwikkeling van badkamerkranen en daarmee ook in de ontwikkeling van Frattini kranen als merk. Er waren al meerdere bedrijven die zich toelegden op de productie van badkamerkranen, maar door de toewijding en specialisatie behoort Frattini badkamerkranen nu tot de top in Italië. Fima Frattini heeft steeds uitgeblonken in de productie van de beste kraansystemen, die zowel in Italië als ook in de rest van de wereld veel waardering oogstten. Frattini heeft de kracht om inhoud te geven aan creativiteit, design en nieuwe technieken en is zo in staat om te anticiperen op trends in de markt en nieuwe behoeften die ontstaan op het gebied van baden, douchen etc.

Frattini design

electronic-faucet-frattini-1

De vooruitziende blik bewees Frattini in 2009 toen het de Frattini Nomos lanceerde. Een nieuwe elektronische kraan met revolutionair design. De laatste jaren werkt Fima Frattini samen met uiteenlopende designers van de firma Castiglia Associati tot de Scandinavische designer Hans Thyge Raunkjær en van Roberto Bavuso tot de jonge designers Sandro Meneghello en Marco Paolelli.

Bekijk hier de website van Carlo Frattini

Vrijblijvende offerte

De badkamer moet eens flink worden aangepakt of u wilt een mooie tegelvloer laten leggen in de huiskamer.

Vraag een vrijblijvende offerte bij ons aan.

STC-offert-formulier-button

STC-call-service

Eigen badkamer ontwerpen?

Nog geen idee hoe u uw badkamer eruit wilt laten zien? Gebruik nu ons 3D programma om uw badkamer in kaart te brengen. 

STC-create-own-bathroom